НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Универсален тор за домати

Универсален тор за домати

Универсален тор за домати, който ви гарантира успешна реколта
Универсален тор за домати

Универсален тор за домати

Ако досега не сте имали голям успех в отглеждането на домати, не се отчайвайте. Имаме рецепта за универсален тор, който ще ви осигури богата реколта и същевременно предпазва растенията от болести. Можете също да използвате това средство за патладжани, чушки и краставици.

Разтворете 1-1,5 г борна киселина в чаша гореща вода. Добавете щипка калиев перманганат. Правилно приготвеният разтвор трябва да е с тъмнорозов цвят. Калиевият перманганат помага на растенията да се противопоставят на различни заболявания, а борната киселина стимулира растежа на зеленчуците.

Добавете чаша мляко. Благодарение на него разтворът се задържа по-дълго по листата на доматите. Необходими са ви и 60 капки йод, а последната съставка е 1 ч. л. карбамид, който укрепва листата и им придава интензивен цвят.

Вижте още: Картофени пръчици

Смесете всички съставки и разредете с 10 литра вода. Най-добрият начин за нанасяне е със спрей бутилка директно върху листата. Тази процедура трябва да се извършва поне 3 пъти през сезона, но можете да пръскате веднъж на всеки 10 дни.

Напръскайте всички листа много добре. Торът е подходящ и за оранжерийни култури. Опитайте и ще видите промяната след 1 седмица. Цветовете ще бъдат по-големи, а листата – красиво зелени.

Използвайте този универсален тор за домати и се радвайте на богата реколта!

loading...