Пролетта е към своя край и скоро ще бъде лято! Така, че е време да започнете да засаждате семената от домати, от които ще получи голяма реколта!

За неопитните градинари, отглеждането на домати може да изглежда трудна задача. Но това не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед!

Птиците се хранят с домати по същата причина, поради която и ние го правим – те са много вкусни продукти. За да решите този проблем, е необходимо обилно да напоите горната част на растението, така че да остане влажно, прилепнало към земята.

Посадете доматите и ги поръсете със сода бикарбонат! Това просто е брилянтен трик!

Всички знаем, че доматите растат вертикално, но има добра причина защо трябва да се оспори законът на гравитацията!

Ако вашия разсад расте легнал, той ще развие добри и дълги корени. Дълбоките корени могат да достигнат до подпочвените води и минерали в почвата, което означава, че не е нужно да добавяте много тор и вода.

При пресаждането на разсада премахнете всички по-ниски клони. След това сложете растението в дълбоко легло. Уверете се, че листата са в горната част на земната повърхност.

Доматите са сочни само по една причина: те поемат много вода. Мулчирането помага на доматите да растат по толкова много начини – то блокира влагата, регулира температурата на почвата и предотвратява загниването на плодовете.

Трябва да изчакате около 3-5 седмици, след като разсада бъде засаден, преди да добавите мулчирането.

След като земята е достатъчно топла, сложете 5-10 листа между редовете на растенията. Не забравяйте да намокрите хартията с вода!

Содата може да изглежда странно тук, но в този случай, работи доста добре.

Содата бикарбонат намалява нивото на киселинност в почвата, което от своя страна, придава сочен вкус на доматите.

За да приложите този метод, изчакайте, докато доматите, пораснат до един инч в диаметър. След това поръсете 1/4 чаша сода за хляб около растението и отново повторете предишните стъпки.

Вижте още: Неудобни тесни обувки? Този трик ще ви спаси от болката!

Можете също така да смесите 1 чаена лъжичка сода за хляб в литър вода, и след това да полеете растенията.

Имайте предвид, че ларвите обичат да дъвчат разсада и те са проклятие за всеки градинар. Вярвате или не, но можете да изплашите гризачите, използвайки прости пръчки. Забийте няколко клечки за зъби около разсада.