НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Защо бабата по майчина линия е толкова важна за детето?

Защо бабата по майчина линия е толкова важна за детето?

0
Защо бабата по майчина линия е толкова важна за детето?
Защо бабата по майчина линия е толкова важна за детето?

Генетиката си казва думата.
Бабата по майчина линия играе много важна роля в живота на детето, пише Etapa Infantil. Тя не просто му дава необходимите знания и опит, но го обгрижва с любов и топлина – връзката й с детето е много по-дълбока.

В края на краищата тази връзка се формира на генетично ниво!

Добре известен факт е, че децата наследяват генетичен материал не от родителите, а от бабите и дядовците, както и родителите, са получили своето ДНК от прабабите и прадядовците.

Ето защо често децата ни приличат на нашите починали роднини.

Специалистите казват, че по-голяма част от генетичната информация, която децата получават, е от бабите по майчина линия.

Трябва да се знае, че всичко е много относително и всяко семейство е уникално. Детето може много да прилича на бабата по бащината линия. Що се отнася до генетиката, предвиждането на хода на събитията със сигурност е много трудно.

Но е важно родителите да осъзнаят огромната роля, която техните роднини играят в съдбата на детето, което сега е на мода да наричаме “емоционална интелигентност”.

Според експертите, дори и емоциите, които бабата изпитва по време на бременността, може да окаже влияние на развитието на детето на дъщеря й.

Важно е да запомните, че семейството е цял организъм, всички негови членове са тясно свързани.

Заедно с гените и всички положителни неща, които притежаваме, предаваме на нашите деца и внуци нашите болести и лоши навици, зависимости и пристрастявания.

Като се има предвид това, може да се каже със сигурност: невъзможно е да пренебрегвате отношението към психическото и физическото си здраве. Това е най-лошият вид безотговорност, защото можете да навредите не само на себе си, но и на бъдещите поколения.

Вижте още: Правите голяма грешка, ако оставяте зарядното включено в контакта

Затова се грижете за себе си, защото това е важно за вашите внуци!
Какво мислите за това? Не забравяйте да споделите тази важна информация с другите!