Ако сте сред хората, които често носят черно, със сигурност ще ви бъде интересно да научите тези интересни факти!

Цветовете засягат нашия мозък по различни начини и нашата реакция към тях може да разкрие много за личността.

Според едно проучване черният цвят често се възприема като „сериозен“ и „надежден“, т.е. той е свързано с доверието. Били интервюирани около 1000 души, а поръчителят на проучването бил Buytshirtsonline – британски търговец на едро на компании като Fruit of the Loom, Gildan и American Apparel.

Целта била да се определи връзката между цвета на дрехите и начинът, по който другите хора ви възприемат. Черното се оказало най-популярният цвят.

Ето какво пишат изследователите:

„Черното е перфектният цвят, когато искате да впечатлите, да вдъхнете увереност или да съблазните. Има нещо в него, което веднага поражда доверие: с удоволствие ще дадете всичките си спестявания на човек в черно, а също ще ви благодарят за оказаната чест …

В хода на проучването се установява, че черният цвят внушава голяма част  „положителни“ черти (доверие, интелигентност, сексуалност) и почти не се свързва с „отрицателни“ характеристики (с изключение на арогантността).“

Черното е най-популярният цвят както при мъжете, така при жените.

Защо е така?

Отговорът е прост: увереност. Почти половината от жените и 64% от мъжете в проучването смятат, че черното подчертава самодостатъчността. Това е най-красивият, смел, уверен и успокояващ цвят в света.

Но хората в черно не винаги са достатъчно уверени в себе си. Всъщност, черното показва и уязвимата страна на личността.

Онези, които се обличат в черно, обикновено са изключително чувствителни, леко нестабилни и са хора, които привличат вниманието на другите към себе си като личност и постижения, а не само спрямо външния им вид.

Такива хора несъзнателно искат да се защитят от прекомерно силни емоции. Те лесно се разсейват и реагират твърде насилствено. Често те трудно се справят с безпокойството и не губят фокус.

Любопитно е, че хората в черно не са против другите, носещи цветни дрехи. Въпросът не е, че те не харесват други цветове; те просто не се виждат в тях. В крайна сметка цветовете изразяват типа личност, а за тях това е много важно.

Ето какво казва Джони Кеш, който винаги носел черно:

„Нося черно, защото ми хареса. И ми харесва, защото за мен това все още означава нещо. Това е моят символ на бунт – срещу стагнацията, срещу лицемерния свят, срещу онези, чийто ум е затворен за нови идеи“.

Така че човек, който носи черно, счита себе си за важен човек. Той вярва, че черното го прави по-привлекателен, умен и уверен. Той обаче демонстрира чувствителната страна на характера му.

Ето 5 най-чести характеристики на хората, които обичат да носят черно:

1) Те ​​са много уверени.

2) Те са много чувствителни.

3) Те имат непокорен характер, не признават авторитет.

4) Те обичат да усещат своята сила и влияние.

5) Те не се сближават лесно с другите; понякога изграждат стени около себе си.

И накрая, заслужава си да се отбележи, че юношите често изпитват психологическата нужда да носят черно, докато растат. Това поставя края на един етап на развитие и началото на друг.

Вижте още: Какво се случва с душата на 3, 9 и 40 ден след смъртта?

Тийнейджърите обичат черното, защото им позволява да се изолират от света, докато не подредят самоличността си. Това е много важна фаза на развитие.

Въпреки това, независимо от положителните качества, които черният цвят предполага, той може да предизвика депресия и чести промени в настроението. Ето защо е желателно да се разрежда енергията на черното с някакъв по-светъл цвят.

А вие често ли носите черни дрехи?