НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Как да приготвите перфектно тесто? Няколко майсторски съвети!

Как да приготвите перфектно тесто? Няколко майсторски съвети!

Как да приготвите перфектно тесто? Няколко майсторски съвети!
Как да приготвите перфектно тесто? Няколко майсторски съвети!

Отсега нататък ще знаете как да направите идеалното тесто!

Пандишпан

Ако белтъците не се разбиват добре, най-вероятно е попаднал жълтък. Има само един начин за справяне със ситуацията – да започнете отново да биете други белтъци, като внимателно ги отделите от жълтъка. Също така, белтъците не стават на пяна, ако захарта в тях е добавена твърде рано. В този случай, ги разбийте на водна баня.

Ако блатът е прекалено стегнат и тестото не се надига във фурната, причините могат да бъдат няколко. Не добре разбърканите съставки и многото брашно обикновено водят до такъв тъжен резултат. В допълнение, не дръжте дълго време тестото отвън, преди да го сложите във фурната. Уверете се, че тя е добре загрята. Печете в умерена фурна. Твърде високата и твърде ниската температура ще се провалят пандишпана и най-вероятно няма да се получи.

Ако тестото трудно се отделя от тавата, е възможно проблемът да се крие в старата и изкривена форма за печене. Не забравяйте да намажете формата внимателно с масло и да поръсите отгоре с брашно. Ако в тестото има твърде много захар, също може да се отделя трудно от формата. Внимателно следвайте рецептата и проблемите с печенето ще бъдат много по-малко!

За да не се разпада пандишпанът, го нарежете с много остър нож.

Охладете го при стайна температура и чак тогава го отстранете от формата. Ще ви бъде по-лесно да го отделите от тава, ако просто, след като го извадите от фурната, го поставите върху мокър парцал. Когато блатът се охлади, той лесно ще се отдели!

Тесто за кекс

Ако тестото стане на слоевете при добавянето на яйца, може би количеството яйца е прекалено голямо. Уверете се, че маслото и яйцата се смесват при една и съща температура. Продължете да разбивате тестото, докато достигне желаната консистенция.

Ако кексът не се повишава във фурната, най-вероятно, маслото и захарта не са добре разбити. Друг вариант: маслото се е разтопило при самото месене на тестото.

Ако кексът е гъст и лепкав, има прекалено много брашно или течност. Не добре разбитите и смесени захар и яйца дават същия ефект.

Бутер тесто

Ако трохите масло и брашно се слепят, сложете тестото в хладилника – изчакайте маслото да се охлади и нищо няма да му стане.

Ако тестото е прекалено лепкаво, добавете малко брашно и го поставете за кратко в хладилника.

Ако тестото се разпада, това показва липса на течност. Добавете една чаена лъжичка вода, леко намокрете сухите места. Ако продуктът е сух и твърд ще му трябва повече време за изпичане. Следете времето и бъдете сигурни, че маслото не се е разтопило по време на месене!

Основа за чийзкейк

Ако тестото е твърде меко и лепкаво, най-вероятно сте използвали влажна извара. Добавете брашно или грис за оправяне на ситуацията. Ако тестото се разпада, му липсва течност.

Тесто за пай

Ако тестото е прекалено меко, добавете още брашно. Ако тестото се разпада, причините могат да бъдат няколко. Липса на масло, малко течност и твърде студено масло – всичко това разваля тестото за пай. Не забравяйте да загреете маслото до стайна температура, преди омесите тестото!

Ако пълнежът остане течен, може би температурата на изпичане е била твърде ниска, нямало е достатъчно яйца или е липсвало нишесте в плънката, затова продуктът не е имал време да се сготви напълно. Когато температурата на изпичане е твърде висока, пълнежът пък може да се свие.

Ако изгорите пая, внимателно извадете изгорелия слой и след това сипете малко пудра захар.

Ако съхранявате пая върху керамична плоча, го покрийте с плат, изработен от естествени материи. Така ще се запази неговата свежест и пухкавост.

Вижте още: Финландски палачинки: светкавичен десерт за най-лакомите!

Идеалното рязане на пай става, ако нагреете ножа си преди рязане, като го пуснете в гореща вода за 1 минута.

Ако тестото се замеси прекалено рязко и ви остава по ръцете, използвайте стъклена бутилка със студена вода като точилка. Ще стане перфектно!

Много вкусна глазура се получава, ако разтопите шоколадови и ментови бонбони, които да смесите с няколко супени лъжици вода или мляко.

Печивата стават вкусни и красиви с удоволствие. Дори ако рядко печете, го правете добре. Нашите съвети със сигурност ще ви помогнат да се превърнете в господар и външният вид и вкуса на печените изделия ще бъде уникален. Опитайте се, можете да се справите!