НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Вкусни бисквити, приготвени по необичаен начин

Вкусни бисквити, приготвени по необичаен начин

0
Вкусни бисквити, приготвени по необичаен начин
Вкусни бисквити, приготвени по необичаен начин

За мен тези бисквити са най-добрите в света, тъй като вкусът им е много необичаен!

Съставки:

1 супена лъжица захар

3 яйца

0,5 ч.л. сода или лимонов сок

250 грама масло или маргарин

2,5-3 чаши брашно

Получаване:

1) Маслото или маргаринът се нарязват на няколко парчета и се оставят да омекнат добре. В голяма купа започнете (по-добре с миксер) да разбивате яйцата със захарта, добавете сода, разбийте отново, след това сложете маслото (или маргарина) и го раздробете, колкото е възможно по-добре, а после отново разбийте, докато всичко стане хомогенно! Можете бавно да добавите брашното!

2) Добавяйте от брашното, докато тестото е удобно да се бърка с миксера, след това добавете останалото брашно малко по малко, но продължете да омесвате с помощта на лъжица!

Когато стане трудно да се разбърква с лъжица, изсипете останалото брашно и започнете да месите с ръце!

3) Тестото не трябва да бъде еластично! То трябва да остане меко, без да лепне по ръцете. Ако все още се лепи, добавете още малко брашно и омесете. След няколко повторения ще стане като на снимката!

4) Готовото тесто трябва да се покрие с фолио и да се постави в хладилника. Междувременно включете фурната, загрейте я до 200 градуса. Вземате месомелачка! Поръсете лист за печене с брашно, извадете тестото от хладилника и отрежете около една четвърт, поставете останалата част обратно в хладилника.

5) Оформете тестото като “салам” и започнете да го пускате през месомелачката. Когато тестото започне да излиза, изчакайте, докато паднат 5-7 сантиметра, след което го повдигнете с ръка и го отрежете с нож.

По този начин получавате правилната форма!

6) Поставете отделните бисквити в тавата за печене. Цветята, които се получават с помощта на месомелачката, стават много красиви. Почистете остатъците от тесто по “решетката” на месомелачката! Когато тестото в месомелачката свърши, добавете още от хладилника и продължете!

Вижте още: Традиционните сарми по нова рецепта – златни съвети!

7) Опитайте се да направите всичко по-бързо, така че тестото да не започне да се топи на масата и да изгуби формата си! Когато тавата се напълни, поставете във фурната и следете за готовност! Средно време за приготвяне: 35-40 минути. Охладените бисквити могат да бъдат поръсени с пудра захар!

Приятен апетит!

loading...