НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Няколко хитринки за гладене без да ползваме ютия

Няколко хитринки за гладене без да ползваме ютия

1
Няколко хитринки да гладим без да ползваме ютия
Няколко хитринки да гладим без да ползваме ютия

Ако изпаднем в ситуация да нямаме под ръка ютия, запомнете тези хитри начини да излезем от положение. Първото и най-важно правило е да се суши правилно. Има начини на пране, чрез които може да се избегне голяма част от измачкването на дрехите.

След като извадите дрехите от пералнята не ги изстисквайте допълнително. Прострете ги на закачалка и разтеглете дрехите във всички страни. Оставете водата да се отича сама. Може да използвате този метод за почти всички дрехи.

Другият метод е чрез натиск. Когато подложите една тъкан на натиск, тя се изглажда. Използвайте фантазията си при този метод и може да включите различни предмети, чрез които да изгладите сравнително големи дрехи. Още по голям ефект може да постигнете, ако леко навлажните тъканта.

Друг метод е чрез използването на изглаждащ разтвор. За него са ви необходими вода, оцет, препарат за изглаждане на бельо и пулверизатор. Смесете всичко в равни части и чрез пулверизатора намокрете дрехата, не се притеснявайте-не остават петна. Изчакайте дрехата да изсъхне.
Понякога и малко вода дава същия ефект на изглаждане. Кипнете чайник с вода и с парата, която се получава, може да изправите не големи гънки по дрехите.

Под матрака е интересен и любим способ на повечето мъже. Поставете дрехата, която искате да изгладите, а на сутринта дрехата ще е изгладена.
Метода на мократа хавлия. Може да го използвате за пуловери. Разположете внимателно пуловера върху влажна хавлия, но задължително изправете ръкавите.
Метода на влажната ръка е подходящ за изглаждането на леки гънки и тънки тъкани. Намокрете си ръката с вода и леко приглаждайте тъканите.