НАЧАЛО ЗДРАВЕ Канела и мед: смес, която лекува над 10 различни заболявания!

Канела и мед: смес, която лекува над 10 различни заболявания!

0
Канела и мед: смес, която лекува рак, проблеми с жлъчния мехур, висок холестерол, артрит и над 10 други заболявания!
Канела и мед: смес, която лекува рак, проблеми с жлъчния мехур, висок холестерол, артрит и над 10 други заболявания!

От древни времена хората са знаели за невероятните лечебни свойства на смес от пчелен мед и канела. Тези два компонента имат уникални качества и способности, които ги превръщат в идеално “домашно средство” за лечение на много заболявания.

Канелата е древна подправка, широко популярна с невероятните си здравословни свойства. Медът, както всички знаем, може значително да укрепи имунната система и цялостното ви състояние. По-долу сме съставили списък на заболяванията, които сместа от мед и канела може да излекува:

Болест на сърцето.

Пригответе паста от мед и канела на прах и я яжте с парче хляб за закуска всеки ден. Това значително ще намали нивото на холестерола в артериите, а с това ще предотвратите инфаркт.

Артрит.

Смесете 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела на прах в чаша топла вода и пийте сутрин и вечер. Редовната консумация на тази смес лекува хроничен артрит.

Инфекция на жлъчния мехур.

Смесете 1 чаена лъжичка мед с 2 супени лъжици канела на прах в чаша топла вода и пийте веднъж на ден. Ще унищожите микробите в жлъчния си мехур.

Холестерол.

Смесете 3 супени лъжици канела и 2 супени лъжици мед в чаша чай и го изпийте. Ще намалите нивото на холестерол с 10% в рамките на 2 часа.

Настинка.

Ако страдате от обикновена настинка, консумирайте 1 супена лъжица мед с 1/4 чаена лъжичка канела и приемайте в продължение на 3 последователни дни. Това ще ви помогне да се справите с настинката, запушването на носа или хроничната кашлица.

Язва и болки в корема.

Медът се комбинира с канелата ефективно при лечение на болки в областта на корема. Консумирайте тези съставки ежедневно за лечение на язви.

Укрепване на имунната система.

Ежедневната консумация на канела и мед укрепва имунната система и предпазва организма от вируси и бактерии.

Грип

Медът е известен с това, че съдържа естествена съставка, която убива вирусите и предпазва от грип.

Загуба на тегло.

Смесете канела на прах и мед в чаша вода и консумирайте тази смес всяка сутрин на гладно, половин час преди закуска. Редовната консумация ще ви помогне да изгорите излишните килограми много бързо.

Акне.

Пригответе смес от канела и мед и приложете пастата върху зоната с акне преди лягане. Отмийте на сутринта. Вашите пъпки ще изсъхнат и скоро ще изчезнат.

Вижте още: Премахнете болката в ухото с тези 7 домашни средства!

Загуба на коса.

Ако имате проблеми с косопада, смесете една чаена лъжичка зехтин, една супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела на прах. Нанесете сместа на скалпа и я оставете за 15 минути. Резултатите ще ви удивят за кратък период от време.

Рак.

Според последните проучвания сместа от мед и канела може да помогне при лечението на рак на стомаха. Пациентите, които страдат от този вид рак, трябва да консумират само една супена лъжица мед с лъжица канела на прах. Консумирайте комбинацията ежедневно в продължение на 3 месеца.