НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как да използвате фолиото в 13 различни ситуации!

Ето как да използвате фолиото в 13 различни ситуации!

0
Ето как да използвате фолиото в 13 различни ситуации!
Ето как да използвате фолиото в 13 различни ситуации!

Фолиото за храна – едно от задължителните ми покупки за кухнята. Не само защото то помага да поддържате храната свежа в хладилника! Обикновеното фолио може да ни бъде в помощ в различни ситуации от ежедневието: вие ще бъдете изненадани да научите, че то може да се използва дори за да се изгонят плодовите мушици от кухнята завинаги!

1) Фолиото ще защити ръцете ви, когато трябва да се работи с гребло или лопата. Просто увийте дръжката на инструмента с фолио и сложете край на мазолите по дланите!

2) Винаги увивайте останалия сладолед в найлоново фолио, преди да го сложите във фризера. Сладоледът ще остане в най-добрия си вид, без кристализация!

3) Увийте с фолио четката и вие ще я предпазите от изсъхване. Можете да продължите да работите с боята на следващия ден. Също така с фолиото може да покриете и кутията с останалата боя.

4) Ако увиете с фолио дръжките на бананите, плодовете остават свежи за дълго време! Сега аз ги държа точно така.

5) За херметично уплътняване на тубичките, се прилага домакинско фолио! Винаги правя това с козметиката си, преди да я прибера в чантата си. Нищо не се разлива!

6) Винаги дръжте близо до входната врата руло с фолио: ако ви се наложи спешно да влезете с обувки у дома, просто ги увийте.

7) Лесно може да скриете пукнатините по прозореца.

8) Капан за мушици, които са се заселили в кухнята! Нарежете един плод, сложете го в съд и покрийте с фолиото. Направете малък разрез в него. Мушичките много скоро ще се съберат в съда, не се съмнявайте в това и после спокойно може да оставите цялата компания извън вратата.

9) Оригинален начин да създадете свой модел на боядисване на стените! Нанесете боята, след което покрийте стената с фолио. Този трик ще създаде неповторими рисунки и ще украси стените ви по оригинален начин!

10) Винаги покривайте рафтовете на хладилника с фолио! Идеална чистота: дори ако на рафта капне нещо сготвено или се разлее кисело мляко, е по-лесно да се смени фолиото, отколкото да се измие целия хладилник.

11) Домакинското фолио е незаменимо при отслабване. Много е полезно да се ползва от жените, които искат да се отърват от целулита в проблемните области, стимулира кръвообращението и води до естествено отслабване. То също може да усили действието на всякакви маски за лице, както подхранващи, така и почистващи! Топлинният ефект, който създава фолиото, осигурява ефективно проникване в кожата на веществата, съдържащи се в маската.

Вижте още: Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

12) Покрийте чашата, пълна с течност, с фолиото и сложете сламка. Така ще се предпазите от нежелано разливане.

13) Ако искате букетът от цветя да изглежда свеж по-дълго време без вода, използвайте този трик. Увийте краищата на цветята с мокра салфетка и после плътно опаковайте с фолио.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!