НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Стари стъклени бутилки: Идеи какво да правите с тях

Стари стъклени бутилки: Идеи какво да правите с тях

0
Стари стъклени бутилки: Идеи какво да правите с тях
Стари стъклени бутилки: Идеи какво да правите с тях

Във всяко семейство, особено след празниците, се натрупват стъклени бутилки от различни напитки. Някои хора просто ги изхвърлят, други ги предлагат в пунктовете за събиране на амбалаж. Ще ви покажем как с малко фантазия и търпение да намерите най-доброто приложение на празните стъклени бутилки.

Разнообразието от цветове, размери и форми на бутилките ги прави подходящ материал за творчество. От тях може да направите невероятно полезни и красиви вещи като стилни вази, свещници, чаши, терариуми. Бутилките могат да бъдат украсени с орнаменти и да ги поставите, където ви харесва. Какъв простор от идеи!

Изделия от стъклени бутилки

1) Вазата за цветя е най-стилната вещ в интериора.

2) Направете си свещник сами. Това е най-добрият начин да организирате романтична атмосфера. Най-лесният начин да го направите е, като използвате долните части на бутилките. За тази цел срежете бутилката наполовина.

Ако в дома ви нямате елмаз, срежете бутилката с въже. Потопете въжето в ацетон, увийте бутилката на мястото, където искате да изрежете, и запалете. Изчакайте, докато стъклото се нагрее, а след това сложете бутилката в съд с ледена вода – стъклото ще се счупи точно на маркираната линия под влияние на промените в температурата.

3) Когато стария таван ви омръзне, елегантното решение би било полилей, направен от  бутилки от вино. Срежете дъното на бутилката и я използвайте като плафон. Полилеят се получава много кралски!

4) Най-лесните неща от бутилки са различните съдове за ястия. Можете да придадете на бутилката желаната форма с помощта на висока температура. Бутилките могат да се режат вертикално на две половини и да се полират ръбовете. Вижте колко красиво се е получило.

5) Бутилката с красива форма може лесно да се превръне в дозатор за течен сапун. Достатъчно е да си купите от магазина дозатор и плътно да го закрепите към гърлото на бутилката.

6) Друга чудесна идея е да използвате празните бутилки като стойки за рафтове. Стъклените бутилки са невероятно трайни – те лесно могат да издържат тежестта на дървените рафтове.

7) Бутилката може да намери приложение и в антрето. Отрежете гърлото под ъгъл и с течен метал я монтирайте на основа от стъкло или огледало. Получава се много стилна закачалка!

8) Масичката за кафе от стъклени бутилки ще бъде оценена по оригиналност от всичките ви гости. Вземете дъска с подходяща форма и размер. Пробийте дупките в нея за гърлата на бутилките и ги поставете на мястото им.

9) Домашният терариум или кашпите от бутилки се правят много лесно. Изрежете малки отвори в стената на бутилката, насипете почвата и засадете растенията. Висящи, настолни, на стена – всички кашпи са добри!

10) Напълнете бутилката със зърно или храна за птици, вържете я на подобна дървена конструкция и я обърнете. Сложете под бутилката чаша или чиния. Поставете хранилката в градината. Птиците ще кълват храната, а тя сама ще се изсипва, ако е необходимо.

Вижте още: Декориране на чаши: Дайте втори живот на старата посуда!

11) Този талисман, наречен “музика на вятъра” е изработен от нарязани пръстени от стъклена бутилка. В пръстените са направени дупки и са свързани с тел, с предварително нанизани декоративни елементи под формата на перли, топчета и други.

Невероятни идеи, на ли? На нас също много ни харесаха. Чрез тях можете не само да се забавлявате, но и да допринесете полза за околната среда.