НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Добавете черен пипер в пералната машина. Ще бъдете изненадани!

Добавете черен пипер в пералната машина. Ще бъдете изненадани!

8303
0
Добавете малко черен пипер в пералната машина... Ще бъдете изненадани какво ще се случи!
Добавете малко черен пипер в пералната машина... Ще бъдете изненадани какво ще се случи!

Може би всяко семейство има от онези неприятни ситуации, когато цветното пране след измиване в пералната машина променя оттенъка си. И всичко това заради факта, че барабанът неволно е удрял ярките ви дрехи. Или когато любимият ви цвят дреха след няколко измивания потъмнее.

Как да възстановите цвета на дрехите след измиване в пералната машина?

Има много начини как да запазите дрехите си бели, но няма толкова много информация за това как да запазите цвета им.

Днес, ще ви помогнем в тази важна дейност от бита, като сме подбрали 5 лесни трика, с които да запазите цвета на дрехите си след измиване без никакви усилия!

Не е нужно да си купувате специални химикали. Природата е оставила няколко тайни!

Черен пипер

Добавете една чаена лъжичка черен пипер заедно с почистващия препарат. Изсипете го в отделението за измиване, но не и в основния препарат.

Пиперът ще ви помогне да се отървете от останките почистващ препарат върху дрехите. Като правило, това е една от основните причини за изчезването на цвета след измиване.

Сол

Добавете няколко супени лъжици сол в прането и ще получите чудесен резултат! Солта предотвратява залепването на частичките препарат, които изсветляват дрехите.

Също така солта е средство, което помага на цветовете на новите дрехи, така че да не боядисват. Разтворете солта в студена вода, след което накиснете новите дрехи за половин час. С този инструмент получавате траен и наситен цвят на дрехите!

Оцет

Оцетът е мощен инструмент, който 100% гарантира максималното запазване на цвета. Той премахва сапунения остатък и работи като естествен омекотител.

Опитайте се да добавите чаша бял оцет в пералната машина и не се притеснявайте – миризмата ще изчезне, когато дрехите изсъхнат.

Лимон

Ако все още се страхувате от миризмата на оцет, лимоновият сок ще се впише перфектно. Той не само помага за запазването на цвета на дрехите ви, но също така добавя приятен аромат!

Кафе

Никога не бихте предположили, но кафето и черният чай са едни чудесни помощници в борбата за запазване на цвета. Тези инструменти се прилагат само за дрехите в черно!

За да направите това сварете две чаши кафе или черен чай и ги изсипете директно в барабана. Резултатът е просто зашеметяващ! Но бъдете много внимателни: не забравяйте да изперете по този начин само черните дрехи. Дрехите с други цветове трябва да се изперат отново!

Също така, за да съхраните дрехите си по-дълго, на помощ идва лимонената киселина, картофеното нишесте и пяната за бръснене. Смесете по една супена лъжица от всяка съставка, след това добавете 1 чаена лъжичка сол и малко количество вода, така че да се получи паста. Нанесете агента директно върху петното и оставете да престои 12 часа. След това изперете дрехата.

Вижте още: Домашна тор за стайните растения: полза или вреда?

Всички тези съставки, разбира се, ги има във всеки дом. Те са лесно достъпни и ги има на ниска цена. Започнете да прилагате тези прости трикове и изберете най-удобния за вас.

Ако следвате тези прости инструкции при пране на цветните си дрехи, вече няма да е необходимо да възстановявате цвета им.

Не забравяйте да споделите тези съвети със своите приятели и познати.

loading...