НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Замък – тест, който ще разкрие много точно вашата личност

Замък – тест, който ще разкрие много точно вашата личност

0
Замък - тест, който ще разкрие много точно вашата личност
Замък - тест, който ще разкрие много точно вашата личност

Тестът замък ще ви покаже ясно какво се крие във вашето подсъзнание и вашата душа. Представете си, че сте застанали пред замък.

Как бихте действали, ако ситуацията се развива според описанието във посочените по-долу въпроси?

Лесно ли поемате рискове в живота? Какво ви очаква в бъдеще? Какво мислят другите за вас? Вземете химикал и лист хартия, запишете отговорите и ще научите някои интересни неща за вашия характер, правейки една въображаема разходка във въображаем замък.

Нека да започнем.

1. Вие стоите пред вратата на замъка. Как точно си я представяте?

– Това е просто една врата;
– Тя е обрасла с растителност и почти не се вижда;
– Това е голяма дървена врата с метални крепежни елементи и изглежда плашещо.

2. Вие влизате вътре в замъка и разбирате, че няма жива душа наоколо. Напълно пусто е. Какво първо се появява пред очите ви?

– Огромна библиотека, изпълнена от стена до стена с книги;
– Голяма камина с горящ огън;
– Голяма празнична зала с огромни полилеи и червени килими;
– Дълъг коридор с много затворени врати.

3. Вие се оглеждате и виждате една стълба. Решавате да се изкачите по нея. Как изглежда стълбата?

– Масивна, стръмна и не води до никъде;
– Голяма, извиваща се като спирала.

4. След като сте се изкачили по стълбата, влизате в една малка стая, където има само един прозорец. С какви размери е той?

– Нормален прозорец;
– Много малък, приличащ на люк;
– Огромен, почти на цялата стена.

5. Надниквате през прозореца. Какво виждате?

– Огромни вълни, разбиващи се с грохот в скалите;
– Заснежена гора;
– Зелена долина;
– Малък град, пълен с живот.

6. Слизате обратно по стълбата и се оказвате на мястото, от където влезнахте в замъка. Тръгвате напред и откривате врата, която води към другата страна на замъка. Отваряте я и излизате на двора. Как точно изглежда той?

– Има много изпочупени растения, треви, пречупени дървета и бодлива тел на земята;
– Всичко е добре поддържано, има много пъстри цветя;
– Прилича на джунгла, но си представяте как би изглеждал дворът, ако някой се заеме с него.

Резултати

Въпрос 1 – “Врата”

Вратата символизира вашето отношение към опита. Ако сте си представили обикновена врата, то вие най-вероятно не се страхувате от нови изпитания и без много да се замисляте опитвате късмета си в нови ситуации. Ако сте избрали скритата врата, вие най-вероятно не знаете какво да правите в бъдеще и то ви изглежда несигурно и неясно. А ако вашият избор е голяма, плашеща врата, това означава, че ви е страх от неизвестното. За вас е трудно да напуснете зоната си на комфорт и да опитате нещо ново.

Въпрос 2 – “Вътре в замъка”

Пространството вътре в замъка е вашата представа за това как другите ви възприемат. Ако сте си представили библиотека, то вие най-вероятно мислите, че подкрепяте другите и им помагате да намерят решения на проблемите. Голямата камина създава усещане за топлина и страст, които вие смятате, че давате на хората. Елегантната зала представлява способността ви (както сами си представяте) да въздействате на въображението на другите. Вие имате какво да им предложите. Ако сте се оказали в един дълъг коридор с много затворени врати, то вие чувствате, че на другите им е трудно да ви разберат. На хората им се налага много да се постараят, за да “достигнат” до вас.

Въпрос 3 – “Стълба”

Стълбата представлява вашата представа за живота. Ако си представяте масивна стълба, не водеща до никъде, се оказва че вие възприемате живота като страдание и изпълнен с много трудности. Красивата стълба във вид на спирала разкрива вашата романтична природа.

Въпрос 4 – “Прозорец”

Прозорецът показва как се чувствате в момента. Малкият прозорец означава депресия и безизходица. Струва ви се, че от сегашното ви положение, няма изход. Нормален прозорец – вашите нужди и очаквания от живота в момента са реалистични. Вие разбирате, че в живота има ограничения, но бъдещето не е толкова далеч и изглежда ясно за вас. Огромният прозорец показва, че вие сте неуязвим човек, свободен и способен да осъществява желанията си.

Вижте ощеВашият стил на шофиране разкрива черти от характера ви!

Въпрос 5 – “Гледката от прозореца”

Гледката от прозореца – това са цялостните ви възгледи за живота. Неспокойното море показва забързан и хаотичен живот. Заснежената гора се асоциира с човек, живеещ отчуждено и изолиран от хората. Зелената долина показва, че вашият живот тече равномерно и спокойно, без твърде много стрес и тревожност. Град пълен хора си представят тези, които живеят живот, изпълнен с общуване с други хора.

Въпрос 6 – “Дворът на замъка”

Дворът е образа на бъдещето във вашата глава. Ако си представяте двор (градина), който е чист и добре поддържан, то вие възприемате бъдещото като светло и безоблачно. Видът на перспективен, но неподдържан двор, говори за оптимистична натура, озадачена в търсене на контрол над живота си и на сили, които ще направят бъдещето по-красиво. Тези, които виждат своята градина обрасла и разрушена, са песимисти. Те не разполагат с положителни идеи за бъдещето.

Харесахте ли си замък? Доволни ли сте от резултатите? Те отговарят ли на действителността? Може би нещо трябва да се промени, нещо да се коригира, някъде да се повиши вниманието. Надяваме се, че този тест ще бъде полезен за вас.