НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Проверете вашата интелигентност с няколко простички примера

Проверете вашата интелигентност с няколко простички примера

0

Всеки човек вярва в своята интелигентност. Има някои неща, които категорично сочат точно обратното. Обърнете внимание на поведението си в определени моменти и проверете вашата интелигентност.

Ето няколко примера за това, как не би реагирал интелигентен човек в определени ситуации:

-Водите непрекъснати спорове
Ето това е едно доказателство за липса на вяра в себе си и нужда от доказване пред останалите хора и пред света. Интелигентният човек няма нужда от воденето на непрекъснати спорове и изясняване на позиции. Това е излишна загуба на ценно време и енергия.

-Липса на успехи в служебен план
Това, което мислят колегите ви не трябва да влияе върху служебните ви постижения. Ръководните постове не предполагат непременно интелигентност. Това, което отличава интелигентният човек е вярата в себе си и способността да се справя навреме с ангажиментите си, стремежът към самоусъвършенстване и придобиването на нови познания.

-Липса на желание да изслушваме събеседника си
Желанието да надприказвате околните и да не изслушвате тяхната гледна точка, показва не само липса на възпитание. „Мълчанието е злато” , е не случайно останала поговорка от отдавна отминали времена. Интелигентният човек се включва в разговора, след като е изслушал събеседниците си, и само тогава, когато наистина има какво да каже.

-Какво ли си мислят за мен?
Искат ли мнението ви по даден въпрос, дали то наистина е от значение? Ще споделят ли своите грижи и ще чуят ли съветите ми? Интелигентният човек не се ръководи от това колко често го търсят за съвети и какво мислят околните за него. Това, което е важно, са отношенията в семейството и какво мислят близките му.

-Чувствате се непрекъснато напрегнат
Напрегнатият начин на живот, забързаното ежедневие, честата промяна на настроенията не предполагат добри организационни умения. Всеки човек има такива моменти в живота си. Но, когато те са ежедневие, това показва ниска степен на интелигентност. Интелигентният човек умее да контролира както живота си, така и настроенията си.