НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Старомодните родителски съвети винаги са по-добрите

Старомодните родителски съвети винаги са по-добрите

0
Старомодните родителски съвети винаги са по-добрите
Старомодните родителски съвети винаги са по-добрите

Независимо на колко години е детето, със сигурност сте забелязали, че не всички родители прилагат едни и същи подходи . Децата са различни и затова има различни теории за това как е добре да се отглежда детето. Какъвто и проблем да имате, ще намерите поне три начина да го решите.

Някои от тези съвети можете веднага да ги пренебрегнете, но има и такива, които наистина трябва да послушате защото се предават от поколение на поколение и са се доказали във времето! Ето ви и няколко такива ” старомодни ” родителски съвети, които винаги ще бъдат актуални.

Вие за своето дете сте първо родител, а после приятел.

Разбира се, че е по-лесно винаги да бъдете добър родител отколкото лош. Но, за да сте добър родител трябва да бъдете и лош понякога. Помнете, на детето преди всичко сте му родител – това е вашата първа и най-важна роля. После сте негов най-добър приятел. Важно е да бъдете честни с детето, но не можете да казвате абсолютно всичко. Имайте предвид че, ако детето ви каже, че иска да бъдете негов най-добър приятел, то всъщност се нуждае от родител със самочувствие на който да се довери.

Не се опитвайте да бъдете съвършен родител.

Ако се стремите да бъдете съвършени, това води до проблеми. Вместо да се стараете да бъдете съвършени, постарайте се да бъдете добри. Не става въпрос за това да правите всичко правилно, а да се грижите за детето си по свой начин. Оставете книгите и следвайте интуицията си.

Гледайте децата си, както искате вас да ви гледат.

Основно правило е да се грижите за другите така, както искате да се отнасят към вас. Това се отнася и за израстването и възпитанието на децата. Децата се учат най-добре от вашия пример който им давате, така че погрижете се да бъдете най-добрият пример за тях.

Когато кажете нещо, уверете се, че ще го спазите до края

Поставянето на граници е важна част от отглеждането, но проследяването на резултатите в тези граници е още по-важно. Ако кажете на детето, че няма да го водите някъде ако не спре да плаче и го заведете, сте загубили войната. По този начин ще загубите още много битки.

Не се нервирайте за всяка дреболия – Детето трябва да води своите битки
Ако детето не е получило добра оценка, това не е по ваша вина. Колкото по-рано го научите да поеме отговорностите за това, което му се случва, толкова по-добре. Детето трябва да се научи, че колкото труд и усилия е вложило, толкова ще му се върнат.