НАЧАЛО ЗДРАВЕ Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

1
Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!
Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

Доверете се на природните методи и домашните съвети на вашите баби и дядовци!

Понякога вашите баби и дядовци определено имат какво да споделят с вас и на какво да ви научат. Те винаги ще ви препоръчат народни методи, когато усещате болка, слабост или имате други здравословни проблеми. Все пак трябва да признаете, че повечето от тях наистина работят! Ето защо ние искаме да споделим с вас някои от тези лечебни средства.

Сода при инфекция на пикочните пътища.

Трябва да добавите сода в чаша вода. Тази напитка лекува симптомите възможно най-бързо, тъй като содата бори инфекциите в пикочния мехур, като по този начин ви предпазва от вредните бактерии.

Картофи при ухапвания от паяк.

Суровите картофи има силни противовъзпалителни свойства и облекчават кожното раздразнение, така че всичко, което трябва да направите, е да приложите нарязан суров картоф на засегнатото място и да изчакате няколко минути.

Стафиди за лечение на артрит.

Трябва да накиснете няколко стафиди за една нощ в няколко лъжици джин. По този начин витамините в стафидите ще бъдат комбинирани с противовъзпалителното действие на плодовете от хвойна, използвани за приготвянето на джина. Ще облекчите болката и подуването.

Целина за лош дъх на устата.

Всичко, което трябва да направите, за да се справите с лошия дъх, е да сложите малко целина в устата си и да я сдъвчете.

Коприва срещу косопад

Листата от коприва са богати на протеини, калций, фосфор, желязо, магнезий, както и на бета-каротин и витамини А, С, D и В, всички от които са полезни за здравето и растежа на косата. Тъй като косата ни е съставена предимно от протеини, листата от коприва поддържат здравето на косата и я правят лъскава и здрава. Сварете вода и сложете 4-6 листа от коприва в чаша. Залейте ги с горещата вода и се насладете на чая си.

Сладки картофи при менопауза.

Сладките картофи имат по-дебела и груба кожа. Те са и с по-тъмен цвят, така че не можете да ги объркате с обикновените картофи. Сладките картофи са богати на витамин А и С, както и на диетични фибри. Всичко това влияе благоприятно на организма и понижава нивата на холестерола в кръвта.

Вижте още: 10 неща за кръвната група, които трябва да знаете!

Сушени кайсии за диспепсия (затруднено храносмилане).

Трябва да ядете точно 5 парчета сушени кайсии в следобедните часове всеки ден и ще насърчите правилното си храносмилане. Тези плодове са богати на фибри, които помагат на храносмилането и предотвратяват подуването на корема.

Предлагаме ви да опитате някои от тези изпробвани методи, защото дори и да ви звучат странно, наистина помагат!