НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Правила на етикета в ресторант: Вижте как да бъдете възпитани!

Правила на етикета в ресторант: Вижте как да бъдете възпитани!

0
Правила на етикета в ресторант: Вижте как да бъдете възпитани!
Правила на етикета в ресторант: Вижте как да бъдете възпитани!

Знаете ли как е правилно да се държите в ресторант? Ако имате неясноти, тази статия е за вас!

Спазването на правилата на етикета е нещо, без което е невъзможно да си представим образованите и възпитаните хора. Ако считате себе си за такива, тогава ще трябва да знаете как да се държите в обществото. Това включва познаване на правилното поведение в ресторант по етикет.

Ако сте на празненство или бизнес среща на най-високо ниво, следвайте съветите, които сме подготвили за вас. И не забравяйте да ги запазите и да ги прочетете отново в свободното си време!

Как се пие вино?

Чашата може да държите с три, четири или пет пръста. Не дръжте чашата само с палеца и показалеца си. Също така, не е нужно да вземате в ръка цялата чаша. Държейки чашата за столчето, топлината на ръцете не загрява на виното.

Задавайте въпроси!

Попитайте сервитьора за всичко, което ви интересува. Работата му е да ви помогне да определите избора си на ястие. Има моменти, когато човек не може да консумира някакъв вид съставка – или не му харесва, или е алергичен към нея. Затова е добре да знаете предварително какво да поръчате.

Дрескод

Аксесоарите и облеклото при посещение в ресторант трябва да са скромни и семпли. Никакво спортно облекло! Жените не биха направили грешка, ако облекат черна рокля със средна дължина, а мъжете – бизнес костюм.

Не поставяйте телефона на масата

Благодарение на бързото развитие на технологиите хората постоянно използват различни приспособления и искат да бъдат на разположение 24 часа в денонощието. Но поставянето на телефона на масата в ресторанта е недопустимо и показва липса на уважение към вашата аудитория.

 

Вижте още: Магия за по-добър живот: Конец, който привлича любов и късмет!

Как да оставите бакшиш?

Не се притеснявайте да попитате сервитьора за цената на храната, която той препоръчва. Но когато плащате, размерът на бакшиша трябва да бъде 5-10% от сметката, ако обслужването е било добро. Понякога бакшишите са включени в сметката.

Обърнете внимание на тези съвети и ги споделете с приятелите си, така че да не попаднат в неприятна ситуация при важно мероприятие!