НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Една майка разказва как е превърнала сина си в джентълмен

Една майка разказва как е превърнала сина си в джентълмен

0
Една майка разказва как е превърнала сина си в джентълмен
Една майка разказва как е превърнала сина си в джентълмен

Никол Паулан, майка на 6-годишно момченце, споделя на своята Facebook страница трогателната семейна традиция, която й е помогнала да възпита сина си. Идеята на Никол толкова се харесала на аудиторията, че била подкрепена от почти 3 милиона души.

“Веднъж в месеца 6-годишният ми син ме води на вечеря. Той ми отваря вратата, дърпа ми един стол, а когато седна, ми разказва как е минал деня му и ме пита за моя.

Синът ми плаща сметката с парите, които е спечелил, докато извършва домакинската работа и дори оставя бакшиш на сервитьора. Аз го уча как да се обръща към момичетата и как трябва да се държи в реална обстановка. Обяснявам му как да изразява уважение към жената, която обича, дори и когато е с мен – неговата майка.

По време на вечеря ние изоставяме нашите смартфони и таблети и си говорим за това какви интересни неща през деня са ни се случили, споделяйки своите планове. Аз го научих как да се държи на масата и му обясних, че е неучтиво да сяда с майка си или с някой друг на масата, заравяйки се в телефона си.

Вижте още: Как да научим децата да бъдат добре организирани!

Синът ми е научен да разбира стойността на парите и как да ги управлява. Той повтаря наученото по математика, когато смятаме 15 %-вия бакшиш от общата стойност на поръчката. Да, той е все още малък, но аз съм сигурна, че сега трябва да разбере тези неща. Никога не е твърде рано да научите детето си да зачита другите хора, особено жените. Като жена, която в миналото многократно е била обиждана и незачитана, мисля, че е много важно да научите сина си да показва уважение.

Днес твърде много мъже дори не осъзнават как да се държат с жените или как да ги поканят на среща. Радостна съм, че моят син няма да спада към техния брой.”