НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да използвате фолиото най-ефективно в кухнята?

Как да използвате фолиото най-ефективно в кухнята?

0
Как да използвате фолиото най-ефективно в кухнята?
Как да използвате фолиото най-ефективно в кухнята?

Фолиото е незаменим елемент във всяка кухня. За домакините то е истинска вълшебна пръчка. С него може не само да обвиете продуктите, сандвичите за децата в училище или месото, преди да го поставите във фурната. Фолиото често е покрито със слой, така че да не залепват досадни замърсявания.

И така, от коя страна все пак трябва да го използвате?

Как да използвате фолиото?

Много домакини постоянно се безпокоят дали използват фолиото правилно, защото има матова и гланцирана страна. Някои казват, че гланцът трябва да е навън, а други – навътре.

И така, каква е разликата между лъскавата и матовата страна? Тази разлика се дължи на характеристиките на производството на фолио. На последния етап от производството двата слоя фолио преминават през валцовъчната машина наведнъж. Страницата, която влиза в контакт със стоманените ролки на машината, става лъскава, а другата страна остава матова.

Веднъж експериментатори решили да намерят разликата между гланцовите и матовите страни на алуминиевото фолио. Те обвили две глави цвекло с един същ размер фолио по различни начини. Оказало се, че температурата на цвеклото, която е обвита с гланца навън, достигнала 99,6 градуса, а обвитата матирана страна – 101 градуса. Ако искате продуктите ви да се сготвят малко по-бързо, можете да ги увиете с матираната страна навън.

Вижте още: Аспиринът ще промени живота ви: 10 интересни приложения

Оказва се, че за да изпечете ястието по-добре, трябва да сгънете фолиото наполовина, така топлообменът ще се подобри. Но не е необходимо ръбовете да се защипват плътно, защото има случаи, когато фолиото просто се къса.

И така, с коя страна на фолиото си струва да опаковате продуктите? Оказва се, че това няма значение. Експерти казват, че и двете страни могат да се използват за печене и съхранение на храна.