НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Стара рецепта за ароматен ликьор от вишневи листа

Стара рецепта за ароматен ликьор от вишневи листа

0
Стара рецепта за ароматен ликьор от вишневи листа
Стара рецепта за ароматен ликьор от вишневи листа

Стара рецепта за ароматен ликьор от вишневи листа

Тази рецепта е използвана от векове, но в последно време е забравена. Днес се приготвят ликьори от плодовете, но не и от листата. Получих тази рецепта от една дама, която приготвя ликьор по тази рецепта вече 60 години. Някои казват, че това не е ликьор заради по-малкия процент алкохол, а по-скоро ароматно десертно вино, но във всеки случай вкусът му е отличен.

Подобрява храносмилането, има чудесен вкус и отличен аромат. След ядене изпийте една чаша от напитката. От думите ми няма да разберете колко добър е вкусът на тази напитка, освен ако не я приготвите сами. Като за първи път пригответе една доза, но съм сигурна, че след това ще направите още.

Необходими съставки:
100 листа от вишна
600 гр. захар (може и мед)
1 литър червено домашно вино (или на вкус)

Приготвяне:
Поставете съставките в по-голям стъклен буркан. Затворете го добре и го оставете за 40 дни на топло, слънчево място, но не и да бъде изложен на силно слънце през цялото време.

Разклащайте или разбърквайте от време на време, защото листата изплуват на повърхността и не могат да се напоят добре с вино.

Рецепта за кашлица:
Същата дама ми даде и тази рецепта. Ако нищо друго не ви помага да се справите с кашлицата, тогава нарежете на ситни парчета 1 вишнева клонка.

Сложете ги във вода и варете за 10 минути. Водата ще стане розова. Оставете да изстине и пийте по няколко чаши на ден, за да се отървете от кашлицата. Надеждна, доказана и ефективна рецепта!

loading...
loading...