НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Изчистете ютията с помощта на сол – ще получите нещо невероятно!

Изчистете ютията с помощта на сол – ще получите нещо невероятно!

0
Изчистете ютията с помощта на сол - ще получите нещо невероятно!
Изчистете ютията с помощта на сол - ще получите нещо невероятно!

Около нас има толкова много сол, дори във въздуха. Дали обаче солта може да реши някои наши проблеми? Ще ви представим някои невероятни и лесни начини за приложение на солта. Тя действа като силен препарат за почистване.

Готварската сол е комбинация от натрий и хлор. На химичен език се записва така  “NaCl”. Солта е също неразделна част от нашето рационално хранене, съдържа се и в нашето тяло. Без сол в телата ни ще развием болести. Освен това солта придава вкус на храната.

Вижте как още може да се използва тя!

Премахва загорелите места от ютията

1

Поръсете достатъчно сол върху пергаментова хартия и прекарайте върху нея ютията назад и напред в рамките на една минута. Солта премахва петната и вие отново ще имате чиста ютия.

Премахва петната от яйца

2

Поръсете голямо количество сол на мястото на счупеното или разлято яйце. Оставете за 10-15 минути. Солта ще действа като абсорбатор и ще можете лесно да почистите дрехите си, без да остава върху тях жълто петно. Красота!

Служи като пожарогасител

3

Вземете сол в голямо количество и я поръсете директно в пламъците. Тя премахва притока на кислород и потушава огъня.

Изчиства гъбата ви

4

Гъбите, които използвате в кухнята, бързо стават мръсни. Изсипете в съд 2 чаши вода и разтворете в нея около 1/4 чаша сол. Оставете гъбата за една нощ в сместа и на сутринта ще имате чисто нова гъба.

Премахва петната в банята

5-1

Смесва се равно количество терпентин със сол. Сложете ръкавици и оставете прозорците отворени, защото тази смес има ужасна миризма. Разбърква се до разтваряне на солта. Сложете получената смес върху гъба и изтъркайте стените на банята. Минута по-късно всички петна ще бъдат отстранени. Ще получите блестяща баня!

Природно средство за отпушване на канали

6

Вземете около 1/4 чаша сода за хляб и 1/4 чаша сол и разбъркайте добре. Сместа се изсипва директно в канализацията. Сега вземете половин чаша бял оцет и налейте отново в канала. Ще започне да се образува пяна. Изчакайте 15 минути. Междувременно кипнете вода и я излейте директно в канализацията. Вие ще премахнете всичко, което пречи в тръбите.

Вижте още: Как да избираме плодове? Задължително прочетете това!

Почиства загорели храни в тигана

7

Много е трудно да се отървете от загорялата храна. Но солта ще ви помогне отново! Поръсете с дебел слой сол дъното на тигана. Сега добавете малко вода. Солената вода ще разтвори всички мазнини и хранителни остатъци. След 10 минути измийте тигана с препарат за съдове и изплакнете под течаща вода. Упоритите мазни петна ще изчезнат изключително бързо.